Bästa bilen för semestern

När du ska på bilsemester så är det flera saker som du ska tänka på så att din semester kan genomföras på ett bra, tryggt och bekvämt sätt. Du bör använda dig av en bil som är bekväm och har en kapacitet att packa det du behöver. Bilen bör även vara i bra skick och vara bensinsnål så att dina semesterpengar räcker lite längre.

Många som ska på bilsemester köper en bil endast för att använda under semestern. Många hyr också en bil som är väl anpassad för långresor, vilket dock kan vara en dyrare lösning än att köpa en begagnad bil. Det finns massor av bilar som är väl lämpade för att åka på bilsemester med som exempelvis Volvo och Toyota, som är två pålitliga bilmärken som du sällan får problem med.

Välja bil för bilsemestern

När du ska åka på bilsemester så bör du använda dig av en bil som är väl anpassad för ändamålet. Är ni många som ska på semester så kanske du behöver en bil med många sittplatser, vilket i gengäld ger dig mindre utrymme för packning.

Det är också viktigt att alla i bilen sitter bra och säkert så att inte benen domnar av redan efter en kortare resa. Du bör också ha utrymme för packning vilket gör att en kombibil är en bra bil att använda på bilsemestern. Du kan även utrusta bilen med takräcke eller skidbox där du också kan lasta en del av er packning.

Att tänka på innan avfärd

När du ska ut på en bilsemester så är det några saker som du bör tänka på innan avfärd. Du behöver kontrollera att bilen är i bra skick, byta olja, tändstift, kontrollera bromsar, kontrollera däck och däcktryck och att bilens lampor fungerar runt om.

Du bör även ha med dig en dunk med kylarvatten och en bensindunk med extra bensin. Det kan också vara bra att ta med en del verktyg som exempelvis skruvmejsel, skiftnyckel och tång. Kontrollera även att reservdäcket är i bra skick och att du har fälgkors, domkraft och varningstriangel i bilen. Det kan också vara smart att köpa tryckluft på burk om du skulle få punktering en sen kväll, så att du kan ta dig vidare till ljusare områden för att byta hjul.