Bila genom Vintersverige

En bilsemester genom ett Sverige i vinterskrud kan vara magisk. Vacker, spännande, rolig och med mängder av nya upptäckter.

Digitalt i all ära men ibland är det roligare att plocka fram en traditionell kartbok för att planera sin resa. Följa en väg med fingret för att sedan rita in sin rutt och markera orter och platser som ska besökas. När det sedan väl är dags att sätta på vinterdäck och packa bilen är de digitala stressmomenten bortkopplade och du är redo för vintersemester. Är bilresan lång, packa ner böcker, spel, ljudband och god matsäck. Förbered nya lekar som inkluderar alla i bilen, stor som liten.

Populära vinterdestinationer

Åre hamnar år efter år högt på listorna över populära skiddestinationer och är för många en självklar destination. Med mängder av utmanande backar, toppstugor, fina längdskidspår och andra vinteraktiviteter finns här aktiviteter för hela familjen. Packa skidutrustningen men gärna också baddräkten då här finns trevliga spaanläggningar att besöka.

År 1989 grundades Ishotellet i Jukkasjärvi. Detta unika hotell, som idag återfinns också i andra länder, ger besökaren möjlighet att sova i en igloo på en säng av snö och is. Hotellet smälter varje år och byggs sedan upp igen med hjälp av 40-talet konstnärer från hela världen som sätter sin prägel. Sedan 2016 kan islogi erbjudas året om. Här finns också en fin konsthall och mängder av aktiviteter att tillgå. Tag med ett extra underställ – att sova på is kräver långkalsonger, tröja, vantar och mössa.

Riksgränsen, långt uppe i norr, inbjuder till mäktiga fjäll och stora sjöar. Naturupplevelser i världsklass! Här erbjuds utförsåkning under tre årstider men också många andra häftiga aktiviteter såsom isklättring och toppturer. Ett besök i maj ger dagar då solen (nästan) aldrig går ner och då besökaren kan åka skidor i midnattssol.