Med bilen på semester

Bilen är ett populärt resemedel för den som ska bege sig på semester. När man beger sig på bilsemester är det viktigt att välja en bil som är både trafik- och driftsäker, annars riskerar semestern snabbt att bli en mardröm. Det är även en god idé att ta med ett par andra saker om det oförutsedda inträffar.

toyotaNär semestertiderna närmar sig är det många som börjar att pumpa lite extra luft i däcken. Bilen är ett populärt färdmedel för semesterfiraren. Detta gäller oavsett om det är fråga om kortare rutter runtom i Sverige eller en längre roadtrip i södra Europa.

Välj en pålitlig bil

Vid bilsemester är det viktigt att välja en bil som det går att lita på. Den ska vara både driftsäker och krocksäker. Ett säkert val av bil är Toyota, vars bilar kontinuerligt hamnar på de främsta platserna i olika biltester. Som exempel kan nämnas Toyotas suv RAV4 som hamnade i topp i Folksams säkerhetstest. Den som funderar på att köpa en Toyota innan bilsemestern går av stapeln kan söka efter toyota hos bilweb som har ett stort urval av olika Toyota-modeller.

En väl fungerande bil är en bra start men det är inte tillräckligt. Den som ska bege sig på en längre bilfärd bör vara mer förberedd än så. Det oförutsedda kan inträffa, som till exempel trafikstockningar, trafikolyckor, oväder och liknande händelser.

Saker att ta med i bilen på semestern

Den som vill vara lite mer förberedd bör ta med följande saker:

  • dryck med kylbox
  • första hjälpen-väska
  • multiverktyg
  • silvertejp

Vikten av att ta med mycket dryck kan inte nog poängteras. Trafikstockningar och liknande kan pågå under lång tid och dessutom långt ifrån närmaste inköpsställe. Finns det barn med i bilen är denna punkt än viktigare. Kylväskan håller drycken kall och gör att man dricker mer än om drycken är ljummen.

De flesta har den obligatoriska första hjälpen-väskan med i det grundläggande innehållet i sin bil. Vid en längre bilsemester bör denna uppgraderas. Ett multiverktyg är en ovärderlig partner i de flesta situationer, så även vid en bilsemester. Avslutningsvis, silvertejp är alla nödlösningars moder. Det finns förmodligen inte en situation som inte är möjlig att lösa med hjälp av silvertejp.

Den som packar sin bil med dessa saker är väl förberedd för vägarna runtom i Sverige och Europa. Därefter är det bara att köra försiktigt och njuta av färden.