Så arbetar du säkrare på vägen

Vägassistans är en viktig och uppskattad yrkesgrupp som gör vägarna säkrare för trafikanter. Det är dock minst lika viktigt att du som arbetar med vägassistans tar hänsyn till din egen säkerhet när du är ute och jobbar. Med bra arbetsbelysning för mörker och väderförhållanden med dålig sikt är du tryggare.

Om du jobbar med vägassistans, exempelvis bärgning, är det mycket viktigt att du tänker på säkerheten när du är ute på vägen. Bra belysning, gärna LED-lampor, gör dig synlig på vägen när du assisterar vid punktering, haveri eller tekniska fel. Här kan du läsa mer om hur du som vägassistent kan arbeta säkrare.

Använd rätt belysning i mörkret

Du som arbetar med vägassistans bidrar till ett säkrare och tryggare samhälle. Genom att rycka ut vid akuta uppdrag och hjälpa till med alltifrån punktering och bränslebrist till större olyckor bidrar du till säkrare vägar. Alla som tittat på Vägens hjältar eller Frusna vägar vet hur uppskattad och viktig yrkesgrupp vägassistenterna är. Det är också viktigt att komma ihåg att det är ett farligt arbete som ofta sker på vältrafikerade vägar där bilarna kör snabbt. Arbetsbelysningen är A och O för att du som vägassistent ska kunna arbeta säkert. Hos https://www.extraljuskungen.se/arbetsbelysning/ hittar du högkvalitativ LED-arbetsbelysning som är specialutvecklade för dig som behöver pålitligt ljus i arbetet. Belysningen passar bland annat för följande fordon:

  • Bärgningsbilar
  • Entreprenadmaskiner
  • Snöröjningsfordon

Fördelen med LED-ljus är att det är behagligt för dina ögon samtidigt som andra bilar enkelt kan urskilja dig på långt håll. LED-lampor har också lång hållbarhet och är energieffektiva.

Tänk även på belysningen i väder med dålig sikt

Bra arbetsbelysning är en absolut nödvändighet när du arbetar i mörkret och den vanliga fordonsbelysningen inte räcker till. Kom ihåg av att det även kan behövas extra arbetsbelysning i väder med dålig sikt, exempelvis dimma eller kraftig snöfall. Eftersom väderförhållandena snabbt kan ändras är det är alltid bra att ha rätt belysning på och i bilen som kan användas vid behov. Ta det säkra före det osäkra när du åker ut på akuta uppdrag. Din säkerhet är viktig när du är ute och assisterar på vägarna.