Ta med dig GPS på bilsemestern

För att vara säker på att din bilsemester blir lyckad är det klokt att ta med sig en GPS. Separata GPS-navigatorer är fortfarande populära trots att det också finns GPS i smartphones. Det finns flera fördelar med att välja en separat GPS-navigator.

Det är klokt att förbereda bilen för bilsemestern i god tid. Köp en GPS-navigator, sommardäck från Däck365 och gå igenom bilen så den är i gott skick. Det är också bra att skriva en lista på vad som behöver vara med i packningen för att bilsemestern ska bli lyckad.

Så får du fördelar av GPS – även i Sverige

En GPS-navigator har fördelen att den till skillnad från en mobil inte bryter navigationen vid inkommande sms och samtal. Du kan hela tiden se skärmen när du kör på vägarna. Du får också teknik som är helt dedikerad till sin uppgift. Att använda en mobil som GPS innebär att om batteriet är urladdat så förlorar du möjligheten att se vart du ska åka. Du kanske också behöver fokusera på att spara batteri eftersom du måste kunna ringa på mobilen vid eventuella olyckor.

En annan fördel med att ha en GPS-navigator är att den ökar trafiksäkerheten skriver SVT. Navigatorn kan ta emot viktig information om trafikolyckor, halkrisk och köer via RDS-TMC. Det underlättar även vid körning i Sverige och gör din bilsemester mer säker.

Många lämnar tyvärr sin GPS-navigator i byrålådan när de ska åka på semester vilket beror på att bilisterna tror att de enkelt kommer att hitta dit de ska. Men de många fördelarna som en GPS-navigator ger gör den väl värd att investera i.

Förbered dig inför bilsemestern

Innan du åker ut på bilsemester finns det en rad saker som behöver ordnas, både vad gäller bil och packning. Hjulen bör kontrolleras, inklusive mätning av mönsterdjup. Sommardäcken bör förstås vara på bilen. Men de bör inte monteras på förrän efter 31 mars, eftersom väglaget måste passa för sommardäck. Många bilister väntar till sista sekund med att byta däck men det är dock bra att köpa sommardäck i god tid före semestern.

Saker som är viktiga att ha med på bilsemestern är ficklampa, varma kläder, bilskydd och bogserlina. Ta med alla handlingar till bilen, som instruktionsboken och pass om bilsemestern ska ske utanför Sverige. Härlig resa!